Een weekje samen!
Door: Ingrid
Blijf op de hoogte en volg Ingrid en Joep
17 Februari 2010 | Singapore, Singapore
Heel apart om hier een weekje te zijn met het idee dat ik hier over 1,5 maand echt woon en niet zomaar op vakantie ben. Maar het bevalt zeker!
Het apartementje is goedgekeurd door mij! Een heel mooi gebouw en een ruim appartement. Ik heb maar meteen mijn eigen badkamer geclaimed... Tis nog een beetje wennen. Vooral de lichtknopjes. Lijkt wel alsof elk knopje zo ver mogelijk van het bijbehorende lampje/ airco is geplaatst. Dus voordat ik iets aan heb gezet, ben ik 4 knopjes verder. Het balkon is erg groot met 3 plantenpotten en heeft uitzicht over de weg. Ook hier blijken planten water nodig te hebben en aangezien Joep dat de eerste week vergeten was, zijn alle 3 de planten al overleden. Dus we moeten maar eens een tuincentrum gaan vinden. Het enige nadeel van het appartement is de lengte van het zwembad: dat zijn 10 helse baantjes elke dag ;) De ligging is ook perfect: met de bus die voor de deur stopt ben je binnen 10 minten in de grote winkelstraat. En de eerste eettentjes liggen op 10 minuten lopen. Ook wel apart: onze buren aan het einde van de gang hebben een voordeurdeur eigenlijk altijd wel open om te ventileren, waardoor je zo naar binnen kan kijken. Dat schijnt vrij normaal te zijn hier. Nog aparter: we hebben een heuse 'bombshelter' in ons appartement. Een kast waar we ons in kunnen verschuilen als iemand een bommetje op SIN gooit. Je weet het maar nooit natuurlijk. Hoop ik alleen dat ze van te voren wel even waarschuwen, want anders heeft het nog geen zin. Bijna alle appartementen schijnen dit te hebben want de Singaporezen zijn een bang volk. Ze parkeren hun auto ook vaak met de neus naar voren, zodat ze snel weg kunnen rijden mocht dat nodig zijn... Jaja....
Veel Singaporezen rijden overigens alsof ze alleen op de wereld zijn: in slakkentempo op de snelle baan blijven rijden, midden op de weg stoppen om iemand uit te laten of vliegtuigen te spotten: kan allemaal hier! Tussen de auto's door sjezen dan nog wat locals op een brommertjes en wat expats op hun fietsen.. Heel vreemd dat Joep elke dag wel een ongeluk ziet. Maar goed, het heeft als voordeel dat als je zelf een gek iets moet uithalen omdat je bijna verkeerd rijdt, je geen enkele middelvinger of getoeter krijgt.
Afgelopen dagen was het Chinese New Year. De meeste Chinezen gaan op bezoek bij ouders en de stad is daarom erg rustig. Ook zijn de meeste winkels dicht. We begrijpen nu waarom veel expats gebruik maken van deze 2 vrije dagen en op vakantie gaan. Dat lijkt ons een goed plan voor volgend jaar!
Tja, en nu is het een kwestie van op onderzoek uit gaan: waar kan je het beste boodschappen doen, waar kan je lekker eten? We hebben al veel plekjes ontdekt waar je als toerist niet komt en zeker de moeite waard zijn.En we moeten weer op vriendenjacht. Dus dat wordt weer fijn integreren!
Uiteraard valt er nog veel meer te vertellen, maar dat komt wel in een ander berichtje om te voorkomen dat het een heus boekwerk wordt..... Bewaar nog wat sneeuw voor me...
Liefs,
Ingrid en Joep
17 Februari 2010 - 10:40
Delft:
Haha ben je wel op tijd terug voor vrijdag? -
17 Februari 2010 - 10:48
Anna:
He Ing,
Wil best wat sneeuw voor je bewaren maar misschien is het weg, maar ik hoop eigenlijk dat het weer weg is, hihihi.
Klinkt goed hoor, lekker daar!
Nog even en je woont er gewoon, das raar maar ook wel erg cool!
Liefs xA -
17 Februari 2010 - 11:07
Mams:
Een heel goede vlucht. Groetjes aan Joep en tot vrijdagochtend.
xx -
17 Februari 2010 - 22:10
Pajan:
voor jullie is daar geen vakantie, maar voor ons wel een vakantie adres.
succes in het jaar van de tijger, het jaar van de os is voorbij